• Snelle levering
  • Wat je moet weten voor je een bad kiest

    Bad
    Keuzehulp

    Wat je moet weten voor je een bad kiest

    Genieten van een warm bad doe je graag in je droombadkamer. Allemaal goed en wel, maar het kiezen van een bad lijkt eenvoudiger dan het is. Droom je van een prachtig vrijstaand bad? Of maak je je zorgen over het gebrek aan plaats? Kies je voor mat of glanzend? 

    Waar moet je nu precies op letten bij de aankoop van een bad? Wij verzamelden enkele tips: hierop moet je letten bij het kiezen van een bad.

    Size Matters

    Een standaardbad is 170 x 70 cm of 180 x 80 cm. Afhankelijk van jouw badkamer kan je spelen met de grootte van je bad. Meet daarom je badkamer eerst goed op. Hoe groter de badkamer, hoe meer ruimte je natuurlijk aan je bad kan besteden.

    Dat wil niet zeggen dat een ‘klein, maar fijne badkamer’ niet kan in baden in luxe. Met een hoekbad of inbouwbad maak je optimaal gebruik van je ruimte. Ideaal dus voor een kleine badkamer.

    Bij de keuze van het ideale bad formaat is niet enkel de lengte van het bad maar ook de diepte belangrijk. Standaard is een bad 50 cm diep, wat nodig is om volledig ondergedompeld te kunnen liggen. In de grote, comfort baden plons je in een bad van 60 cm diep. Perfect om na een lange dag in te genieten!

    Tip: Onder een schuine wand is een ideaal plekje voor je bad. Zo win je ruimte en heb je een mooi en knus plaatsje voor je bad.

    Gezellig met 2

    Een bad nemen is vaak een me-time momentje. Toch is met twee een bad nemen ook puur genieten! Met twee in bad dobberen is niet ideaal in een éénpersoonsbad… Waarom?

    Bekijk dan eens de afvoer. In een bad voor 2 personen zit de afvoer in het midden in plaats van aan het voeteinde. Een belangrijk verschil! De twee identieke flanken van het ligbad zorgen ervoor dat jullie beiden comfortabel in bad kunnen liggen. Dubbel genieten geblazen!

    Pootje baden

    Het draait natuurlijk niet allemaal rond formaat & afmetingen, het oog wilt ook wat! Jouw persoonlijke stijl kan je dan ook perfect doortrekken naar je bad! Strak, rechthoekig, klassiek, rond, ... de opties zijn eindeloos.

    Wij beperken ons tot vier soorten baden om het overzicht te bewaren. Wedden dat er iets tussen zit die bij jouw badkamervisie past?

    Vrolijke Vrijstaande baden

    Een vrijstaand bad creëert ruimte en geeft je een gevoel van luxe! Je waant je onmiddellijk in een echte wellness. Het is bovendien een échte eyecatcher in je badkamer.

    Tip: combineer je vrijstaand bad met een luxueuze staande badkraan, zo komt het helemaal tot zijn recht in een grote ruimte.

    Handige hoekbaden

    Met een hoekbad los je het probleem van een kleine badkamer op. Het bad past in een hoek van je badkamer, zonder aan elegantie in te boeten. Alle hoekbaden zijn beschikbaar in een ‘linkse en rechtse versie’. Zo pas je je bad perfect aan je badkamer aan.

    Twijfel je tussen een douche en een bad? Op een hoekbad met een rechte rand kan je eenvoudig een badscherm plaatsen. Zo creëer je in no-time je eigen bad-douche combinatie.

    Wens je dat tikkeltje meer? Combineer je douchebad met een regendouche en je waant je direct in een luxe spa!

    Decoratieve D-Shape baden

    Heb je iets te weinig plaats voor een vrijstaand bad, maar geniet je graag van zijn voordelen? Dan is een D-shape bad perfect voor jou! Dezelfde look en feel als een vrijstaand bad maar het staat met één zijde tegen de muur. Zo maak je optimaal gebruik van de ruimte.

    Interessante Inbouwbaden

    Met een inbouwbad kan je heel wat kanten uit omdat het gemakkelijk te integreren is in je badkamer. Werk af met tegels, natuursteen, kurk of zelfs parket.

    Wat je ook kiest, het resultaat is ongetwijfeld een onweerstaanbare uitnodiging om languit te relaxen.

    It’s all about materials!

    Je hebt je soort bad gekozen, de aangewezen grootte en de keuze tussen mono of een duo bad. Klaar? Bijna…

    We geven je graag nog het verschil mee tussen de verschillende types materiaal waaruit een bad kan bestaan. Het bepaalt niet enkel de kwaliteit van je bad maar ook hoe het bad eruitziet.

    • Acryl is de duurzame klassieker. Het is een licht materiaal dat eenvoudig te plaatsen is. Het glanzende oppervlak is niet-poreus, hygiënisch en eenvoudig te reinigen. Ideaal dus! Er bestaan nu ook matte acryl baden. Een fijne en budgetvriendelijke optie in vergelijking met de matte solid surface baden. Badkamerinspiratie nodig? Combineer een mat ligbad met een mat badkamermeubel voor een luxueus effect.
    • Ga je voor strak en slijtvast? Neem dan zeker ook eens een kijkje bij de solid surface baden. Uitermate hygiënisch, zeer duurzaam, vlekwerend en vochtbestendig. Deze matte baden bevatten geen poriën of naden. Het voelt trouwens heel comfortabel aan, wat zeker niet onbelangrijk is bij een ligbad.

    Tip: Combineer je solid surface bad met een solid surface wastafel met/zonder solid surface waskommen en creëer een strakke look.

    The finishing touch

    Bad, check! Nu nog de badkraan… De badkraan bepaalt mee de look en feel van je bad. Afhankelijk van je bad keuze, kies je voor een staande badkraan of een badkraan gemonteerd aan de muur.

    Rond, strak, zwart, chroom, rechthoekig, .. Dat hangt af van jouw persoonlijke smaak. Kies je voor een rond afgewerkt bad? Ga dan voor een badkraan met ronde vormen. Combineer strakke hoekbaden met een rechthoekige kraan, zo komt het ligbad in je badkamer helemaal tot zijn recht.

    Tip : Ga je voor een compleet nieuwe badkamerlook? Heel wat badkranen hebben bijpassende wastafelkranen, zo creëer je een prachtig geheel.

     

    Weet je ongeveer wat je zoekt?

    Het uitgebreide assortiment van X²O biedt heel wat opties. Voor ieder wat wils!

    Kom gewoon een kijkje nemen in één van de X²O showrooms.

    Wij helpen je graag verder bij je zoektocht.

    Succes!